Викладачами математики Людмилою Кочубей і Віталієм Кочубей для здобувачів освіти проведено тематичний захід до Міжнародного дня числа «Пі».

Число π – одна з найвідоміших і найважливіших математичних констант у світі. Якби ми не знали числа π, не було б ані телевізора, ані радіо, ані телефонів, ми не могли б подорожувати літаком. Без формул, записи яких містять число π, неможливо було б розрахувати траєкторії польоту космічних кораблів. Одне слово, число π з’являється у формулах, що використовуються в найрізноманітніших сферах. Фізика, електротехніка, електроніка, теорія ймовірностей, будівництво та навігація…

Щороку математики усього світу відзначають 14 березня День числа π. Це свято 36 років тому запровадив фізик із Сан-Франциско Ларрі Шоу. Він запропонував започаткувати це святкування саме 14 березня, адже на американський манер ця дата записується як 3/14, а саме 3.14 – перші три найбільш відомі цифри числа π.

14 березня у світі щорічно відзначається одне з самих незвичайних свят – Міжнародний день числа «Пі». З цим числом ми стикаємося вже в молодших класах школи, коли починаємо вивчати коло. Число «Пі» – це математична константа, яка виражає відношення довжини кола до довжини її діаметру. В цифровому вираженні “Пі” починається як 3,141592… і має нескінченну математичну тривалість.