22 березня: Всесвітній день води.

22 березня викладачі природничих дисциплін розповіли здобувачам освіти
про Всесвітній день охорони водних ресурсів, який щорічно відзначається з 1993 року.

У цей день – всі країни світу акцентують увагу на дбайливому ставленні до водних ресурсів Землі. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем охорони водних ресурсів.

Викладач фізики Віталій Кочубей для здобувачів освіти провів позаурочний захід. Здобувачі освіти отримали поради з водозбереження, розв’язували інтерактивну вправу, грали в гру «Так чи ні?»: тему «Чому вода потребує охорони?, працювали з картками-розгортками “Кому потрібна вода?”, проходили інтерактивний КВЕСТ до Всесвітнього Дня води, що містив цікавий відеоматеріал, дидактичні ігри. Особливо цікаво здобувачам освіти було виконувати практичні досліди для з’ясування властивостей води.
Здобувачі освіти переглянули фільм «Велика таємниця води», обговорили питання необхідності економного використання води та дбайливого ставлення до водних ресурсів Землі. Для України питання води є надзвичайно актуальним, оскільки за рівнем запасів доступних до використання водних ресурсів наша країна належить до малозабезпечених країн Європи та світу.